Wysłany: Sob Paź 30, 2010 9:00 pm Marketing szeptany
Marketing szeptany to forma reklamy która przede wszystkim opiera się na rekomendacjach osób osób korzystających z Twoich produktów i usług.
Większość internautów nabywa przedmioty poprzez pozytywną rekomendację produktu.
Ilość pozytywnych komentarzy świadczy o produktach i marce.
Korzyści, które płyną z tej formy marketingu to:
* Wysoka skuteczność.
* Zwiększenie sprzedaży.
* Zwiększenie ilości wizyt w serwisie.
* Budowa świadomości marki.
* Budowanie pozytywnego wizerunku produktów i usług.
No tak, obecnie marketing szeptany to ogromnie skuteczne narzedzie promocji. Wiele osob zanim zdecyduje sie cos kupic, najpierw zasiega porady kogos inneg, szuka na forach informacji, a jak widzi, ze wiele osob zachwala dany produkt, tym chetnie go kupuje i nabiera zaufania do firmy
--
Chcesz się dobrze zareklamować? Nie wiesz jak to zrobić? Nasza agencja interaktywna chętnie ci pomoże!
Coraz bardziej popularna działalność, poza ambientem, w dobie dysonansu poznawczego wywołanego ATLem.
W razie zainteresowania taką tematyką, polecam obserwacje naszego firmowego fanpage, na którym systematycznie pojawiać się będą informacje związane m.in. z marketingiem wirusowym.
Wysłany: Czw Lip 14, 2011 2:19 pm
Marketing szeptany to bardzo skuteczna broń w walce o klientów. Na każdego z Nas działają opinie osób, już korzystających z danego produktu. Sam kilka krotnie dawałem się na to nabierać, chcąc kupić nowy, nieznany sobie jeszcze produkt. Co do marketingu wirusowego - wystarczy spojrzeć na TPSA, jak subtelnie i delikatnie, obudowali swój wizerunek dzięki - ... (już każdy wie o co chodzi) - w roli głównej SERCE I ROZUM:) brawooo:)
PS. jaksa - niektóre, bardzo fajne realizacje, aczkolwiek strona WWW mnie nie przekonuje:)
Witam
A co sądzicie o TRENDSETTINGU? Mocno walczę o usułgodawców tej formy marketingu. Udało mi się przekazać trochę ciekawych modnych ubrań kobiecych, kilku opiniotwórczym w swoim środowisku studentkom. Nie mogę zdradzić jakiej firmy, ale przyznam że temat jest ciekawy. Możecie poczytać na mojej stronie:
www.marketing-spy.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum