Wysłany: Sob Sty 14, 2012 5:11 pm Nowy sposób na wykorzystanie marketingu wirusowego
Jestem ciekaw Waszej opinii.
Jak wiadomo dzisiaj Facebook jest wiodącym portalem społecznościowym.
Magiczny przycisk "Lubię to" oraz pisanie facebookowych komentarzy rozsyła błyskawicznie i wirusowo informację.
Dzięki pokojom konferencyjnym dziś prowadzenie spotkań na żywo z wieloma osobami,
które znajdują się w dowolnym miejscu na świecie jest dostępne dla każdego.
A jak myślicie jaki efekt przyniesie połączenie tych dwóch powyższych rozwiązań?
Już niedługo każdy będzie mógł się o tym przekonać i przetestować to rozwiązanie. Więcej możesz zobaczyć pod adresem:
Tanie spotkanie
Skoro dopiero wchodzi, to skąd mamy wiedzieć czy jest fajna ?:)
Chodziło mi teraz o sam pomysł połączenie możliwości Facebooka z pokojem konferencyjnym. A czy wszystko będzie tak jak napisali, to się wkrótce przekonamy. Przetestuje taką opcję z kilkoma moimi znajomymi na Facebooku i dam znać jak działa.
Tak jak wcześniej pisałem na górze widać avatary osób na Facebooku, które są aktualnie na konferencji. Niżej widać pokój konferencyjny, gdzie można pokazać slajdy lub swój pulpit tak samo jak w zwykłym pokoju konferencyjnym. W tej chwili na tym demo w tym miejscu jest wstawiony film. Poniżej tego filmu można pisać pytania i odpowiedzi tak samo jak na czacie w pokoju konferencyjnym, jednak to co zostanie tam napisane jest traktowane jako komentarz na Facebooku. To oznacza, że znajomi tej osoby na Facebooku będą widziały jej komentarze i mogą zainteresować się co ich znajomy tam robi i wejść na taką konferencję. Ja czuję w tym ogromny potencjał reklamy tego co robimy, bo praktycznie reklama konferencji powstaje na żywo, gdy jest prowadzona i dzięki temu coraz więcej osób będzie wiedziało, jaką działalność prowadzimy.
Byłem na pierwszym webinarze na Facebooku i poznałem możliwości i korzyści jakie daje integracja pokoju konferencyjnego z Facebookiem. Teraz swój pokój konferencyjny oprócz tradycyjnej formy, mogę pokazać też na swoim Fan Page. Z tej okazji napisałem artykuł Pokój konferencyjny na Facebooku na swoim blogu i nagrałem film, który pokazuję na swoim Fan Page.
Psst - czemu zdecydowałeś się na taki 'dizajn' tej strony ?
Może to zabrzmi banalnie, ale moim ulubionym kolorem jest niebieski. W przyszłości będę zmieniał wygląd. Jakimi kryteriami kierujesz się przy wyborze wyglądu strony?
Wysłany: Wto Sty 31, 2012 11:34 am
Pytałem, bo mnie szczerze, jakoś nie przypasował. Dla mnie jest za bardzo w technologi Web1.0:) A co do moich kryteriów kolorystycznych, to wszystko zależne jest od identyfikacji wizualnej danej marki, życzeń klienta, pomysłowości mojego grafika itd. Jeżeli chodzi natomiast o mój ulubiony kolor: to jednego nie mam, każda barwa ładnie gradientowa połączona estetycznie z inną daje fajne efekty:)
Mam pytanie - może głupie, ale czy w sieci nie ma żadnego programu, który pozwalałby na prowadzenie takich konferencji (łącznie z możliwością pokazywania prezentacji itd)? I czy istnieje możliwość wyłączenia widoku dla znajomych? Powiedzmy, rozmawiam na tematy prywatne lub ściśle tajne i nie chcę, by inni to widzieli :] Ogólnie wydaje mi się, że pomysł jest trafiony.
[ Dodano: Wto Lut 07, 2012 10:54 am ]
poza tym te 97$ na miesiąc to jak dla mnie zdecydowanie za dużo. Szkoda, że to nie jest bardziej komercyjna wersja
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum