Forum o marketingu :: POMÓZCIE DOTRZEC DO KLIENTA:)

FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj

Forum o marketingu Strona Główna » Promocja » Reklama » POMÓZCIE DOTRZEC DO KLIENTA:)

POMÓZCIE DOTRZEC DO KLIENTA:)
Autor Wiadomość

szerry78
Użytkownik

Wysłany: Sob Paź 09, 2010 7:44 pm   POMÓZCIE DOTRZEC DO KLIENTA:)

Witam! Jestem włascicielem sklepu z dodatkami do ślubu, chrztu, zaproszeń i takie tam..

Ogólnie wszystko na uroczystości.:). Chce zrobić akcje promocyjne dotycząca otwarcia sklepu:).

Doradżcie jaka forma byłaby najskuteczniejsza i tania. Chodzi mi o bezpośrednie dotarcie do klienta. W naszym mieście jest już taki sklep i jest od lat ja zaczynam , ale rozejrzałam się i mam sporo rzeczy w niższej cenie i lepszej jakości. Jak się przebić?????.

:lol:

RiT 
Użytkownik

Wysłany: Czw Paź 14, 2010 7:33 pm   

zajrzyj tu www.sklep.seospec.eu

damian
Użytkownik

Wysłany: Nie Paź 17, 2010 11:59 pm   

No masz spora konkurencje...To zalezy ile pieniedzy na to chcesz wydac i jakie sa twoje priorytety odnosnie promocji. Czy najpierw bedziesz chcial byc wysoko w google, czy postawisz od razu na bezposredni kontakt z klientem. Tak czy siak, wszystko wymaga czasu i rozsadnego podejscia do sprawy.

--
Chcesz się dobrze zareklamować? Nie wiesz jak to zrobić? Nasza agencja interaktywna chętnie ci pomoże!

anna j.
Użytkownik
anna j.

Wysłany: Pon Lis 22, 2010 4:18 pm   

Witam, nie musisz korzystać z agencji reklamowej :wink:
możesz samodzielnie i niewielkim kosztem reklamować swoją firmę w Google.

Zachęcam do odwiedzenia tej strony:

http://www.admanago.pl/welcome.htm

DartTown 
Użytkownik
Sklep darterski

Wysłany: Pią Sty 14, 2011 6:24 pm   

Z tego co ja zrozumiałem, to raczej chodzi przede wszystkim o reklamę off-line, prawda?
Cytat:
W naszym mieście jest już taki sklep i jest od lat ja zaczynam

Arkaszka 
Użytkownik
Arkaszka

Wysłany: Sro Lut 02, 2011 1:51 pm   

Poudzielaj się na wszelkich portalach, forach związanych z ślubami i tematyką weselną, gdzie można utykaj linki, powoli promuj stronę w googlu, może mała kampania w linkach sponsowowanych

eryk 
Użytkownik
Eryk

Wysłany: Pon Lut 07, 2011 5:34 pm   

Dobrym pomysłem może być prowadzenie bloga firmowego. Blog jeśli jest regularnie prowadzony szybko się wypozycjonuje i może kierować klientów pzrez 24 h na dobę 7 dniw tygodniu.

przeprzemek 
Użytkownik

Wysłany: Wto Lut 08, 2011 3:20 pm   Stronka

założyłem strone która pozwoli zbierać baze mailingowa.
Myśle że może się przydać. socialtree.pl
zapraszam oglądnijcie.

Kruka 
Użytkownik
Obserwatorka

Pomogła: 1 raz

Wysłany: Czw Lut 24, 2011 1:36 pm   

zdecydowanie warto zrobić pormocje poprzez konkursy, zakupy grupowe ip.

maszproblem
Użytkownik

Wysłany: Pon Cze 06, 2011 12:51 pm   reklama

Dobrym sposobem jest również umieszczanie ogłoszeń na darmowych portalach w kategorii usługi, nie drogi koszt to ulotki które można rozdać w okolicy oczywiście z cennikiem, skoro Twoje usługi są tańsze od konkurencji.

Pozdrawiam
Specjaliści Masz Problem

it-spleen 
Użytkownik
it-spleen

Wysłany: Sro Lip 13, 2011 11:46 am   

Jeżeli ma to być reklama online:
- to przede wszystkim Google Adwords - możesz na prawdę trafić do sporej grupy osób
- wykorzystanie sieci społecznościowych
- aktywne uczestnictwo na forach
- konkursy, promocje, aby wyjść do klienta i wciągnąć go w relacje
- ewentualnie blog

Obojętnie jakie działanie podejmiesz - musisz mieć odpowiedni plan, wszystkie działania muszą być spójne i cechować je musi szczerość/autentyczność.

To tak pokrótce.

nowoczesne meble kuchenne pruszków warszawa

mduraj 
Użytkownik

Wysłany: Czw Lip 21, 2011 10:59 am   

Ludzie, jaki Google?! Człowiek działa lokalnie, w mieście, a Wy chcecie go wciskać do Googla. Opętani magią internetu. Do rzeczy: wykorzystałbym ten atut niższej ceny, ale musisz być ze sobą szczery czy na pewno tak jest, bo klient to zweryfikuje. Jakiego biznesmena nie zapytasz to Ci powie, że jego oferta jest tańsza i lepsza, więc oceń to naprawdę obiektywnie. Ale zakładając, że tak jest to zaczął bym od dobrego oznakowania firmy. Dobrze wyeksponowane logo i krótka ale na prawdę KRÓTKA informacja czym się firma zajmuje. Np logo zajmuje 2/3 powierzchni a reszta to "zaproszenia, stroje, ..." i co tam masz. Tylko nie za dużo bo i tak nikt tego nie przeczyta. Bardzo często jest tak, że ktoś idąc po drodze zajrzy do Ciebie z ciekawości. Druga rzecz WYJDŹ Z INFORMACJĄ DO LUDZI. Jakiś billboard na drugim końcu miasta z informacją, że jest nowy sklep w mieście z niższymi cenami (też nie za dużo tekstu). Ulotki jeśli są dobrze zaprojektowane na 100% zadziałają - do skrzynek pocztowych w blokach. To tyle. Jak napiszesz coś więcej o swojej firmie i jaki masz budżet, czy sklep jest na parterze czy w jakimś domu handlowym to coś więcej wymyślimy.

[ Dodano: Czw Lip 21, 2011 11:01 am ]
... aha jeszcze jedno zakupy grupowe są ok, ale jak ktoś raz zapłaci 50% ceny to nie chce potem płacić 100%.

agencja reklamowa opole

it-spleen 
Użytkownik
it-spleen

Wysłany: Czw Lip 21, 2011 1:44 pm   

mduraj napisał/a:
Ludzie, jaki Google?! Człowiek działa lokalnie, w mieście, a Wy chcecie go wciskać do Googla.

Kampanie Google AdWords można odpowiednio stargetować nawet na malutki rynek lokalny. I twierdzisz, że jesteśmy opętani internetem, a sam na koniec dorzucasz o zakupach grupowych. Gdzie tu logika, bo jej nie widzę:)
mduraj napisał/a:
logo i krótka informacja

Jak najbardziej się zgadzam. Logo zgodne z profilem firmy, odpowiednio dopracowane graficznie, ew. jakiś nieprzeciętny slogan.
mduraj napisał/a:
Ulotki

+ reklama w lokalnych mediach. Poszukaj również, czy nie dzieją się żadne akcje w Twojej okolicy. Za sponsoruj je, pokaż się:)

nowoczesne meble kuchenne pruszków warszawa

fn1984 
Użytkownik

Wysłany: Nie Sty 08, 2012 12:16 pm   

Nawet jeśli działasz lokalnie musisz bezwzględnie zadbać o obecność w Internecie.

Twoja strona internetowa zadecyduje o ilości Klientów. W pierwszej kolejności zadbaj o copywriting. Teksty na strony internetowe mają wielki wpływ na decyzyjność Klienta, zanim nawet dotrze do sklepu.

Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu