Wysłany: Sob Paź 09, 2010 7:44 pm POMÓZCIE DOTRZEC DO KLIENTA:)
Witam! Jestem włascicielem sklepu z dodatkami do ślubu, chrztu, zaproszeń i takie tam..
Ogólnie wszystko na uroczystości.:). Chce zrobić akcje promocyjne dotycząca otwarcia sklepu:).
Doradżcie jaka forma byłaby najskuteczniejsza i tania. Chodzi mi o bezpośrednie dotarcie do klienta. W naszym mieście jest już taki sklep i jest od lat ja zaczynam , ale rozejrzałam się i mam sporo rzeczy w niższej cenie i lepszej jakości. Jak się przebić?????.
No masz spora konkurencje...To zalezy ile pieniedzy na to chcesz wydac i jakie sa twoje priorytety odnosnie promocji. Czy najpierw bedziesz chcial byc wysoko w google, czy postawisz od razu na bezposredni kontakt z klientem. Tak czy siak, wszystko wymaga czasu i rozsadnego podejscia do sprawy.
--
Chcesz się dobrze zareklamować? Nie wiesz jak to zrobić? Nasza agencja interaktywna chętnie ci pomoże!
Poudzielaj się na wszelkich portalach, forach związanych z ślubami i tematyką weselną, gdzie można utykaj linki, powoli promuj stronę w googlu, może mała kampania w linkach sponsowowanych
Dobrym pomysłem może być prowadzenie bloga firmowego. Blog jeśli jest regularnie prowadzony szybko się wypozycjonuje i może kierować klientów pzrez 24 h na dobę 7 dniw tygodniu.
Dobrym sposobem jest również umieszczanie ogłoszeń na darmowych portalach w kategorii usługi, nie drogi koszt to ulotki które można rozdać w okolicy oczywiście z cennikiem, skoro Twoje usługi są tańsze od konkurencji.
Wysłany: Sro Lip 13, 2011 11:46 am
Jeżeli ma to być reklama online:
- to przede wszystkim Google Adwords - możesz na prawdę trafić do sporej grupy osób
- wykorzystanie sieci społecznościowych
- aktywne uczestnictwo na forach
- konkursy, promocje, aby wyjść do klienta i wciągnąć go w relacje
- ewentualnie blog
Obojętnie jakie działanie podejmiesz - musisz mieć odpowiedni plan, wszystkie działania muszą być spójne i cechować je musi szczerość/autentyczność.
Wysłany: Czw Lip 21, 2011 10:59 am
Ludzie, jaki Google?! Człowiek działa lokalnie, w mieście, a Wy chcecie go wciskać do Googla. Opętani magią internetu. Do rzeczy: wykorzystałbym ten atut niższej ceny, ale musisz być ze sobą szczery czy na pewno tak jest, bo klient to zweryfikuje. Jakiego biznesmena nie zapytasz to Ci powie, że jego oferta jest tańsza i lepsza, więc oceń to naprawdę obiektywnie. Ale zakładając, że tak jest to zaczął bym od dobrego oznakowania firmy. Dobrze wyeksponowane logo i krótka ale na prawdę KRÓTKA informacja czym się firma zajmuje. Np logo zajmuje 2/3 powierzchni a reszta to "zaproszenia, stroje, ..." i co tam masz. Tylko nie za dużo bo i tak nikt tego nie przeczyta. Bardzo często jest tak, że ktoś idąc po drodze zajrzy do Ciebie z ciekawości. Druga rzecz WYJDŹ Z INFORMACJĄ DO LUDZI. Jakiś billboard na drugim końcu miasta z informacją, że jest nowy sklep w mieście z niższymi cenami (też nie za dużo tekstu). Ulotki jeśli są dobrze zaprojektowane na 100% zadziałają - do skrzynek pocztowych w blokach. To tyle. Jak napiszesz coś więcej o swojej firmie i jaki masz budżet, czy sklep jest na parterze czy w jakimś domu handlowym to coś więcej wymyślimy.
[ Dodano: Czw Lip 21, 2011 11:01 am ]
... aha jeszcze jedno zakupy grupowe są ok, ale jak ktoś raz zapłaci 50% ceny to nie chce potem płacić 100%.
_________________ ----------------
Pozdrawiam Mikołaj
Wysłany: Czw Lip 21, 2011 1:44 pm
mduraj napisał/a:
Ludzie, jaki Google?! Człowiek działa lokalnie, w mieście, a Wy chcecie go wciskać do Googla.
Kampanie Google AdWords można odpowiednio stargetować nawet na malutki rynek lokalny. I twierdzisz, że jesteśmy opętani internetem, a sam na koniec dorzucasz o zakupach grupowych. Gdzie tu logika, bo jej nie widzę:)
mduraj napisał/a:
logo i krótka informacja
Jak najbardziej się zgadzam. Logo zgodne z profilem firmy, odpowiednio dopracowane graficznie, ew. jakiś nieprzeciętny slogan.
mduraj napisał/a:
Ulotki
+ reklama w lokalnych mediach. Poszukaj również, czy nie dzieją się żadne akcje w Twojej okolicy. Za sponsoruj je, pokaż się:)
Nawet jeśli działasz lokalnie musisz bezwzględnie zadbać o obecność w Internecie.
Twoja strona internetowa zadecyduje o ilości Klientów. W pierwszej kolejności zadbaj o copywriting. Teksty na strony internetowe mają wielki wpływ na decyzyjność Klienta, zanim nawet dotrze do sklepu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum