Wysłany: Sro Mar 02, 2011 9:19 pm Prestiżowa restauracja w Śródmieśćiu jak ruszyć?
witam,
miesiąc temu podjąłem pracę w bardzo prestiżowej i renomowanej restauracji w centrum Warszawy, jest to od razu zaznaczę restauracja dla ludzi mających pieniądze, restauracja w której można zostawić dużo pieniążków. Moje krótkie rozeznanie w temacie dało mi odpowiedz na kilka pytań dotyczących braku klientów. Faktem niezrozumiałym jest to że przy czynszu 30tys zł miesięcznie restauracja zarabia dziennie 2tys zł albo i nie. Pytanie do forumowiczów, jak rozruszać restauracje, jak poprawić frekwencje. Gdzie uderzyć żeby nie odbiło to się echem i nie wydać bez sensu pieniędzy.
Wysłany: Pon Sie 29, 2011 7:09 pm
Witaj, widzę, że trochę wody w Wiśle upłynęło od Twojego postu, ale może temat jeszcze jest aktualny. Podałeś bardzo mało informacji na temat sytuacji rynkowej. Może więcej szczegółów tzn. co restauracja oferuje w ramach profilu dla ludzi z kasą? Czy tylko wysoka cena determinuje klienta czy może serwujecie np. oryginalne trufle codziennie sprowadzane?
_________________ ----------------
Pozdrawiam Mikołaj
Wysłany: Wto Sie 30, 2011 3:08 pm
Skoro wykonałeś rozeznanie to podziel się jego wynikami. Napisz (popieram mduraj) jaka to restauracja, jakie kroki marketingowe zostały już wykonane, jaki wystrój wnętrza itd. Po tym co aktualnie napisałeś nie można na prawdę wysnuć żadnych rad, pomysłów itd.
Koniecznie zadbaj o reklamę w Internecie. Zadbaj o profesjonalny copywriting. Jak wskazują badania teksty na strone mają ogromne znaczenie przy wyborze wszelkich usług, w tym oczywiście restauracji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum