Wysłany: Sro Cze 16, 2010 10:09 pm promocja wody mineralnej
Witam,
szukam przykładów/inspiracji niebanalnej reklamy wody mineralnej. Mam jedną markę na oku, ale liczę, że coś mi jeszcze podpowiecie.
Wydaje mi się, że reklama polskiego fmcg opiera się na samych oczywistościach - dlatego jak woda to górskie potoki i krystaliczna czystość. Jakieś propozycje?
Myślę, że pozytywne skojarzenia z wodą budzi jakiś symbol zdrowia, nie musi to być jakaś wystrzałowa dziewczyna o brzoskwiniowej cerze. Bardziej stawiałabym tu na np. pokazaniu różnic między skórą zdrową a tą gorszą (ta co niby poi się tylko herbatami, kawami) lub rzut na serce zdrowo bijące.
No i zależy jaka to woda. Dla dzieci też przeznaczona?
Nie zawsze trzeba promować wodę za pomocą jej walorów smakowych.
Jeśli jest uznawana za dobrą wodę - nie warto tego powtarzać. Lepiej 'pozyskać' nową rozpoznawalną cechę. Np. estetyka, wizerunek, piękno, design.
Cisowianka Perlage postawiła właśnie na to i... ludzie z coraz częściej na nią zwracają uwagę
Przykład cenionego magazynu zagranicznego popsop: http://popsop.com/35118
Pojawiają się na ten temat wpisy na blogach graficznych - poszukajcie, pewnie coś znajdziecie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum