Wysłany: Sob Gru 12, 2009 5:54 pm Potrzebuje pomocy w pracach kontrolnych
Witam
Mam mały problem muszę zrobić trzy zadania z marketingu a niestety nie umiem ich zrobić czy znalazłaby sie taka osoba która by pomogła mi, zrobiła lub naprowadziła jak to tzreba zrobić albo gdzie mogę znaleźć informacje na ten temat.
1.Wybór strategii docelowej marki w oparciu o segmentacje rynku dla firm,y lub przedsięwzięcia turystycznego.
2.Analiza rynku na podstawie 5 sił portera.
3. Plan marketingowy, zastosowanie techniki wywierania wpływu w działalności turystycznej. działalność
1.Wybór strategii docelowej marki w oparciu o segmentacje rynku dla firm,y lub przedsięwzięcia turystycznego.
Musisz najpierw zaproponować kilka różnych grup docelowych dla danej firmy, możesz je dzielić pod kątem różnych cech, np. geograficznie, produktowo, pod kątem różnych potrzeb, wieku itd. itp.
Następnie trzeba albo zaproponować opracowanie różnych marek dla poszczególnych grup, jeśli mocno różnią się od siebie (może to być strategia parasolowa, czyli marka główna + marka podrzędna, np. Gillette (marka główna) Women (podmarka kobieca)).
Poszukaj generalnie o strategii marki i brandingu.
2.Analiza rynku na podstawie 5 sił portera.
To dosyć prosta sprawa, wpisz w Google "pięć sił portera" a znajdziesz multum artykułów na ten temat.
3. Plan marketingowy, zastosowanie techniki wywierania wpływu w działalności turystycznej. działalność
Tego pytania nie rozumiem za bardzo. Plan marketingowy to super szeroki temat. Co masz zrobić, opracować plan marketingowy dla firmy? To zadanie na pracę dyplomową ;-)
Z kolei techniki wywierania wpływu - co mają tu do planu marketingowego? O co chodzi?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum