Wiek: 21 Dołączył: 30 Lis 2007 Posty: 3 Skąd: From The Inside...
Wysłany: Pon Gru 03, 2007 10:58 pm Gra Online
Chodzi mi o gre browserową, taką w którą gra siew przeglądarce (np: OGame, Plemiona it.). Od jakiegoś czasu zacząłem się tym interesować dogłębniej. Sporo się dowiedziałem, ale może ktos będzie wiedział więcej, albo chce się przyłączyc do projektu.
Chciałbym sam stworzyć taką gre. Zupełnie od podstaw. Napewno trzeba znaleźć odpowiednie osoby do programowania, grafiki itp. Na co zwrócić uwage szukajać takich osó, na co zwrócić uwage w ogóle zajmująć siętakim biznesem. Miał ktos jakieś doświadczenia z tym zwiazane?
Co myślicie o takim biznesie?
_________________ "Nie chce się zachowywać jak idiota tylko po to by być cool lub być tak określanym przez jakiś idiotów"
No cóż, od czegoś trzeba zacząć! Ja też kiedyś nie wiedziałem jak się tworzy strony internetowe, a teraz oferuję je i sprzedaję za poważne pieniądze. Do dzisiaj nie umiem programować, od tego mam programistów. Na Twoim miejscu zatem skupiłbym się na zdobyciu funduszy na programistów i grafików (często flashowcy są "dwa w jednym" ale nie zawsze). I skupiłbym się z Twojej strony na organizacji, zarządzaniu, marketingu. Ale warto jakieś podstawy flasha nabyć, aby wiedzieć z czym to się je, jakie są możliwości i ograniczenia.
Wysłany: Nie Lis 29, 2009 3:33 pm Gra to trudny rynek
Stworzenie takiej gry wymaga dużo wysiłku zarówno od strony programowej, jaki marketingu.
Jedna czy dwie osoby to za mało.
Poza tym potrzebny będzie kapitał. Grę możesz uruchomić i ją dopracowywać w trakcie, ale jest to zadanie na pełny etat. Nie możesz tez od razu wprowadzić opłat.
Sztuką będzie dotarcie do dużego grona odbiorców nie mając sponsora.
Otwierając bloga o kreowaniu wizerunku i prowadzeniu dochodowego biznesu http://blog.labenete.pl miałem taki problem, że wcześniej nie inwestowałem w tworzenie stron.
Udało mi się go wypromować w niecałe 2 miesiące do około 100-150 odsłon dziennie. Zyskuje on popularność. Problem jednak w tym, że tworząc grę odwiedzalność musi być dużo większa.
_________________ Pozdrawiam,
Arkadiusz Zielazny
Czy masz odpowiedni wizerunek
i prowadzisz naprawdę dochodowy biznes ?
http://blog.labenete.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum