"In joomla Administrator area go to : Site>GlobalConfig. Here for : Default WYSIWYG Editor choose No WYSIWYG editor,then click on the save button.Now you can place your javascript"
Co do joomli - zmieniłem domyślne ustawienia edytora i.. działa. Żeby było śmieszniej przywróciłem je i.. też działa. Wystarczy w domyślnym szablonie wybrać przycisk "edytuj html" i wstawic kod po znaczniku <body>...
Gorzej z e107. Początek artykułu na wiki wygląda mi na prosta instrukcję:
"Aby dodać własny kod JavaScript do twoich stron, umieść go w pliku: e107_files /user.js. Ten plik domyślnie jest pusty i automatycznie jest ładowany w sekcji nagłówka wszystkich stron e107. "
Niestety, choć umiesciłem kod w tym pliku nic sie nie wyświetla...
Jak rozumiem przykładowy skrypt zaprezentowany na wiki ma jednak inną konstrukcję... aby spróbowac wybrałerm prostszy
Kod:
<body OnLoad="alert('Tym okienkiem sie nie przejmuj - to tylko sprawdzian działania java-script w cms'ie :) \n');">
.. i nic. Spróbuję pomyślec gdy będe w stanie, za dnia ;P (Znacznik <body> występuje w e107 jedynie w definicji stylów. Wszystie indexy, które znalazłem sa puste).
Za to przy okazji przekonałem się, żew wordpressie należy umieścić skrypt w pliku header.php używanego szablonu... (w podglądzie w Total Commanderze nie widziałem treści ale po ściągnięciu na dysk zobaczyłem... może to samo dotyczy plików w e107 bo używałem Totala do podglądania...)
Co do joomli - zmieniłem domyślne ustawienia edytora i.. działa. Żeby było śmieszniej przywróciłem je i.. też działa. Wystarczy w domyślnym szablonie wybrać przycisk "edytuj html" i wstawic kod po znaczniku <body>...
No i fajnie
Nuntaro napisał/a:
Gorzej z e107. Początek artykułu na wiki wygląda mi na prosta instrukcję:
"Aby dodać własny kod JavaScript do twoich stron, umieść go w pliku: e107_files /user.js. Ten plik domyślnie jest pusty i automatycznie jest ładowany w sekcji nagłówka wszystkich stron e107. "
Niestety, choć umiesciłem kod w tym pliku nic sie nie wyświetla...
Musisz pamiętać o tym, że kod JS w osobnym pliku ma inną postać niż bezpośrednio w kodzie strony. Nie ma np. tagów <script></script> Najlepiej byłoby znaleźć plik z nagłówkiem, tak jak w wordpressie
Nuntaro napisał/a:
Za to przy okazji przekonałem się, żew wordpressie należy umieścić skrypt w pliku header.php używanego szablonu... (w podglądzie w Total Commanderze nie widziałem treści ale po ściągnięciu na dysk zobaczyłem... może to samo dotyczy plików w e107 bo używałem Totala do podglądania...)
Programy typu TotalCommander i jego odpowiednik pod linuksa... Crusader w podglądzie chcą być tak sprytne, że próbują naśladować przeglądarki i wyświetlać odpowiednio sformatowany plik. Zamiast podglądu używaj edycji i będziesz widział treść
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum