Wysłany: Pon Lis 21, 2011 10:15 pm
PR w znaczeniu wydarzeń sportowych jest niezwykłe ważny. W jednym z dawniejszych magazynów Brief czytałem, że Polska jest daleko w tyle, jeżeli chodzi o całość eventów sportowych. Jeden ze specjalistów pokazał to na przykładzie Mistrzostw Europy w Koszykówce w Polsce. Zero informacji outdoorowej i wskazówek jak dojechać, dodatkowo słabe nagłośnienie w prasie i telewizji. Na przykład w Berlinie podczas Mistrzostw w Piłkę Nożną już po przekroczeniu granicy na terenie całego Państwa było 'słyszeć, że coś się dzieje'. Ograniczenie PR do kilku artykułów w prasie, czy reklam w radiu (bo w TV nie widziałem) to aktualnie nawet nie ziarenko piasku. Trzeba wyjść poza schematy, przekonać ludzie, że to czy tamto jest takie fajne, że muszą tam być.
Jeżeli sprecyzujesz konkretnie pytanie - ja sprecyzuję odpowiedź.
Sądzę, że wszyscy potwierdzą, że w polskich warunkach biznesowych PR wciąż jest wrzucany do jednego wora z marketingiem i reklamą. Pracowałem jako redaktor naczelny czasopisma motoryzacyjnego i wiem z praktyki, że PR decyduje o obrotach handlowych (niezależnie od starań handlowców.
Pytanie - temat rzeka. W sumie to brzmi jak temat pracy magisterskiej, dlatego trudno odpowiedzieć jednym zdaniem. Heh, jak już powiedzieliście, pr sportowy leży i kwiczy. Może na przykładzie Euro czegoś się nauczymy, choć w sumie jak się dłużej zastanowić to bez sensu porównanie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum