Wysłany: Pon Lip 25, 2011 3:02 pm Badania dot. funkcji w portalu internetowym
Drodzy Forumowicze
Rozwijamy portal ogłoszeniowy jakim jest Ryder. pl. Rozważamy wprowadzenie nowych funkcjonalności, dlatego bardzo ważna jest dla nas Wasza opinia. Proszę Was, abyście przeczytali poniższe pytania i wyrazili swoje zdanie:
1. Czy będąc Użytkownikiem Ryder. pl, chciałbyś otrzymać poradnik ze wskazówkami, jak wykorzystać wszystkie możliwości i funkcje portalu?
2. Czy będąc Użytkownikiem Ryder. pl chciałbyś otrzymywać recenzje dotyczące Twoich ofert, aby skuteczniej promować swoje produkty i usługi?
3. Co myślisz o stworzeniu możliwości odpłatnego redagowania treści ofert za Ciebie i wystawiania ich na Ryder. pl, oraz na innych portalach ogłoszeniowych?
_________________ "Będę darzyć Ciebie szacunkiem, jeśli tylko jesteś tego wart".
Ten sam wpis, ale jak widać w innym dziale. Niektórzy nie przeglądają wszystkich tematów, a bardzo zależy mi na tym, aby dotrzeć do jak największej liczby osób i uzyskać Wasze opinie, tylko wtedy takie badania będą miały sens.
_________________ "Będę darzyć Ciebie szacunkiem, jeśli tylko jesteś tego wart".
A ja to nazywam SPAM'em, który chwały firmie/marce na pewno nie przynosi.
Mój drogi, SPAM to masowo wysyłana niechciana informacja. Co Twoim zdaniem SPAM ma wspólnego z prowadzeniem badań marketingowych? (pomijając to, że trafia do szerokiej liczby odbiorców?). Pytania, które zadaję nie są SPAM-em, mają za zadanie rozeznać się w potrzebach rynku.
Wysłany: Sro Lip 27, 2011 11:08 pm
SPAM to także powielanie tych samych treści w jednym miejscu. Skoro uważasz, że pisanie dwóch tych samych, IDENTYCZNYCH postów na TYM SAMYM forum to normalne badania - serdecznie przepraszam, widocznie mam na ten temat inne pojęcie.
Z drugiej strony, nie chciałbym się kłócić, czy powodować zgorszenie:). Dlatego skoro administrator/moderator nie usunął jednego z tych wpisów, znaczy, że wszystko jest ok. W tym wypadku, przepraszam za moje poprzednie wpisy. Mam nadzieję, że Pani nie uraziły.
SPAM to także powielanie tych samych treści w jednym miejscu. Skoro uważasz, że pisanie dwóch tych samych, IDENTYCZNYCH postów na TYM SAMYM forum to normalne badania - serdecznie przepraszam, widocznie mam na ten temat inne pojęcie.
Z drugiej strony, nie chciałbym się kłócić, czy powodować zgorszenie:). Dlatego skoro administrator/moderator nie usunął jednego z tych wpisów, znaczy, że wszystko jest ok. W tym wypadku, przepraszam za moje poprzednie wpisy. Mam nadzieję, że Pani nie uraziły.
Nie uraził mnie Pan, każdy ma prawo do wyrażania własnej opinii, a każde pojęcie jest względne, gdyż jest to subiektywna ocena każdego z nas, więc nad każdym pojęciem można polemizować. Zresztą dyskusja wzbogaca człowieka o nową wiedzę i dzięki temu dochodzimy do nowych wniosków. Aczkolwiek idąc Pana tokiem rozumowania to SPAM "rozsyła" każda telewizja, jak włączam TV to wszędzie lecą te same reklamy:) Ale cel jest jeden: dotarcie do jak największej liczby odbiorców. Tyle, że ja nie wysyłam nikomu oferty handlowej, tylko chcę uzyskać opinię Użytkowników o naszym pomyśle. A w każdym temacie mój post jest nieco inaczej sformułowany, nie robię "kopiuj - wklej". Pozdrawiam;)
Wysłany: Czw Lip 28, 2011 1:38 pm
Cytat:
Aczkolwiek idąc Pana tokiem rozumowania to SPAM "rozsyła" każda telewizja, jak włączam TV to wszędzie lecą te same reklamy:)
Śmieszne porównanie. Zasady forum - jak dla mnie przynajmniej są jasne. Jeden wpis na jeden temat. Oczywiście, gdy pojawia się odpowiedź można ciągnąc dyskusję dalej. Proszę nie być egoistycznym. To, że zależy Pani na dotarciu do jak największej grupy (stąd te początkowe wpisy-badania), to wcale nie oznacza, że grupa (w tym wypadku forumowiczów), chce te słuchać i czytać. Dlatego, nadal twierdzę, że jeden wpis na temat badań (te 3 pytania) wystarczy.
Aczkolwiek idąc Pana tokiem rozumowania to SPAM "rozsyła" każda telewizja, jak włączam TV to wszędzie lecą te same reklamy:)
Śmieszne porównanie. Zasady forum - jak dla mnie przynajmniej są jasne. Jeden wpis na jeden temat. Oczywiście, gdy pojawia się odpowiedź można ciągnąc dyskusję dalej. Proszę nie być egoistycznym. To, że zależy Pani na dotarciu do jak największej grupy (stąd te początkowe wpisy-badania), to wcale nie oznacza, że grupa (w tym wypadku forumowiczów), chce te słuchać i czytać. Dlatego, nadal twierdzę, że jeden wpis na temat badań (te 3 pytania) wystarczy.
Tak jak wcześniej napisałam, nie każdy czyta te same kategorie. I nie złamałam zasad - nie pisałam kilka postów w tym samym temacie. Moje pytania są też godne z tematem kategorii. Jeśli to rzeczywiście niezgodne z prawem, to posty zostaną usunięte.
[ Dodano: Czw Lip 28, 2011 2:00 pm ]
Pytania, które zadałam również się nieco różnią. Tutaj pytam, czy dana funkcja jest przydatna, w innej kategorii pytam o wycenę.
Wysłany: Czw Lip 28, 2011 2:03 pm
Twoje posty numer 1 i 2 - dotyczą tego samego - 3 pytania sprawdź sama.
A co do drugiej części Twojego wpisu, przecież napisałem:
Cytat:
Wysłany: Czw Lip 28, 2011 3:10 pm
Co z tego że różne kategorie. W takim razie wpis - nazywam się XYZ i mieszkam w miejscowości Z. Zajmuję się XZY. Jeżeli chcesz profesjonalnego produkty, wejdź na moją stronę www.xyz.pl - można zamieścić w działach off topic (mówi o mnie, chce się przywitać), reklama (reklamuję swoją firmę), pomysł na biznes (mam firmę i dobrze działa) itd.
WYDAJE MI SIĘ, ŻE NIE O TO CHODZI w działaniach na forum. Wystarczy jeden wpis, kto będzie zainteresowany wejdzie, zobaczy. Kto nie będzie, nie wejdzie i tyle:)
Wystarczy jeden wpis, kto będzie zainteresowany wejdzie, zobaczy. Kto nie będzie, nie wejdzie i tyle:)
Ale jeśli osoba wchodzi do jednej kategorii, niekoniecznie wejdzie do drugiej i tym samym może nie zobaczyć tego wpisu. Nie powklejałam postów wszędzie gdzie się da, więc liczę na wyrozumiałość innych forumowiczów. Jeśli większej liczbie osób będzie przeszkadzało to, co napisałam, z szacunku do nich usunę post.
Wysłany: Pią Lip 29, 2011 12:22 am
Ja uważam inaczej. Wchodzę na forum to oglądam nowe wpisy. Nie patrzę ściśle na kategorię. Ale ma Pani zdecydowaną rację, o czym również pisałem wyżej.
Jeżeli któryś z moderatorów/administratorów uzna to za niestosowane na pewno usunie. Życzę dobrej nocy.
Ja uważam inaczej. Wchodzę na forum to oglądam nowe wpisy. Nie patrzę ściśle na kategorię. Ale ma Pani zdecydowaną rację, o czym również pisałem wyżej.
Jeżeli któryś z moderatorów/administratorów uzna to za niestosowane na pewno usunie. Życzę dobrej nocy.
Ja z mojej strony życzę miłego dnia;) Pozdrawiam:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum